PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους 35 οι νεκροί από την εντεροαιμορραγική E- coli


Η επιδημία που οφείλεται σε ιδιαίτερα λοιμογόνο μορφή του εντεροαιμορραγικού βακτηρίου E.coli είναι η σοβαρότερη του τύπου αυτού έως σήμερα παγκοσμίως.

Η επιδημία που οφείλεται σε ιδιαίτερα λοιμογόνο μορφή του εντεροαιμορραγικού βακτηρίου E.coli είναι η σοβαρότερη του τύπου αυτού έως σήμερα παγκοσμίως, ανακοίνωσε γερμανικό υγειονομικό ινστιτούτο. Τα θύματα του βακτηρίου έχουν φθάσει τα 35 (34 νεκροί στη Γερμανία και ένας στη Σουηδία), ενώ περίπου 100 ασθενείς νοσηλεύονται με σοβαρής μορφής νεφρική ανεπάρκεια.

«Μέχρι σήμερα το κύμα των κρουσμάτων του βακτηρίου Eceh και του ουραιμικού αιμορραγικού συνδρόμου στη Γερμανία είναι το σοβαρότερο που έχει καταγραφεί στον κόσμο» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Αξιολόγησης Κινδύνων (BfR), Νέλε Μπέμε.

Στα 34 θύματα του βακτηρίου στη Γερμανία, τα 22 υπέκυψαν έχοντας προσβληθεί από το ουραιμικό αιμορραγικό σύνδρομο, μια ιδιαίτερα σοβαρή νεφρική επιπλοκή της νόσου και 12 από άλλους λόγους που οφείλονται στη λοίμωξη, κυρίως αιμορραγικές διάρροιες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει σε 3.255 τα κρούσματα της νόσου, επιβεβαιωμένα ή ύποπτα, σε 16 χώρες. Εκτός από σχεδόν πέντε εξαιρέσεις, όλα τα κρούσματα έχουν κάποια σχέση με τη Γερμανία.

Ύστερα από εβδομάδες ανησυχιών, οι γερμανικές αρχές εντόπισαν την Παρασκευή την πηγή της μόλυνσης, η οποία επιβεβαιώθηκε το Σάββατο: φύτρα από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων Gartnerhof στο Μπινενμπίτελ της βόρειας Γερμανίας. Η βιολογική μονάδα έκλεισε.

Από αυτούς οι 812 έχουν παρουσιάσει επιπλοκές που μπορεί να αποβούν θανατηφόρες. Περίπου 100 ασθενείς με κατεστραμμένα νεφρά θα χρειαστούν μεταμόσχευση ή αιμοκάθαρση για όλη τους τη ζωή, όπως δήλωσε μιλώντας στο BBC ο επιδημιολόγος και μέλος των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών, Καρλ Λατερμπαχ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment