PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στους 22,5 εκατ. ο αριθμός των τουριστών την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου


Κατά 7,9% αυξήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του ΣΕΤΕ, ανήλθε στους 22,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Την ίδια ώρα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 5,7% με τη βελτίωση του αριθμού των αφίξεων να οφείλεται εν πολλοίς στο αεροδρόμιο Αθηνών, όπου μόνο τον Νοέμβριο, η αύξηση διαμορφώθηκε στο 11,3%.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στις εγχώριες πτήσεις, καθώς στο ενδεκάμηνο του 2015 κατεγράφη αύξηση 24,4% ενώ τον Νοέμβριο 21,7%.

Την ίδια περίοδο, οι οδικές αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 16,3%, ξεπερνώντας το σύνολο αφίξεων του 2014, ενώ τον Νοέμβριο αυξήθηκαν 28,9%. Στις θαλάσσιες μετακινήσεις από και προς την Ιταλία, παρατηρήθηκε μείωση -11,4% για τους μήνες Ιανουάριο έως Οκτώβριο.

Τον Οκτώβριο του 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 4,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.  Την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2015, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 4,1%.

Η εισερχόμενη κίνηση τον Οκτώβριο του 2015 διαμορφώθηκε στις 1,853 εκατ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014. Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2015 αυξήθηκε κατά 7,9% και ανήλθε σε 22,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα τα μεγέθη έχουν επηρεαστεί από την κατάρρευση της ρωσικής αγοράς, η οποία έχει παρασύρει ορισμένους δείκτες σε αρνητικό πρόσημο ενώ σε άλλους έχει ανακόψει την αύξησή τους.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment