PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους 201 οι Έλληνες διασωθέντες από το Norman Atlantic


Το Λιμενικό Σώμα έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 95 Ελλήνων διασωθέντων.

Συνολικά 201 Έλληνες έχουν διασωθεί από το Norman Atlantic, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τη ναυτική τραγωδία.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε κανένας άνθρωπος να μη βρίσκεται αβοήθητος κάπου, γι΄ αυτό συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, δήλωσε κατά την ενημέρωση, που είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πρόσθεσε πως διάθεση της Πολιτείας είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ακόμη πως στόχος είναι ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες που επέβαιναν πάνω στο πλοίο.

Οι πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο Norman Atlantic είναι συγκεχυμένες, ενώ κορυφώνεται και η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων, ο αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο πλοίο επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων 425 διασώθηκαν, 10 βρέθηκαν νεκροί και 40 αγνοούνται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκ των 40 αγνοουμένων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι στους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας περιλαμβάνεται και δεύτερος Έλληνας. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη επιβεβαίωσε την ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα, από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα 95 Ελλήνων διασωθέντων, όπως επίσημα διαβιβάστηκαν από τους πλοιάρχους των πλοίων San Giorgio και Durand De La Penne στο ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του αρχηγείου του Λ/Σ.

Εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ -που είχε ναυλώσει το πλοίο ιταλικής εταιρείας- με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε από την πλευρά του ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί επίσημα από την εταιρεία οι λίστες των επιβατών στην ιταλική ακτοφυλακή, εξακολουθεί να υπάρχει κομφούζιο με ευθύνη των ιταλικών αρχών. Όπως είπε, παρά το ότι η εταιρεία επικοινωνεί τηλεφωνικά με Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic στο πλοίο San Giorgio, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν τα ονόματά τους στη λίστα.

Υπενθυμίζεται πως η ναυτική τραγωδία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν στο γκαράζ του πλοίου έπιασε φωτιά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment