PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους 15 οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική


Στους 15 ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 17.

Ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί καθώς σύμφωνα με ενημέρωση τόσο το Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού της Πυροσβεστικής οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του από τους 15 νεκρούς, οι έξι αναγνωρίστηκαν μέχρι τις 19:00. Με ενέργειες του ΕΚΕΠΥ, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίας Αθηνών και Πειραιώς θα παραμείνουν ανοικτές όλο το βράδυ για τη διενέργεια νεκροτομιών.

Το «Θριάσιο» Νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν από τις πληγείσες περιοχές ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

Περίπου στις 10:30 πμ. διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», η πρώτη τραυματίας, η οποία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διασωληνώθηκε. Μετά από ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, μετέβη στο «Θριάσιο» ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπαευσταθίου προκειμένου σε συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου να συντονίσει το έργο της διαχείρισης των τραυματιών και των νεκρών που θα διακομίζονταν από τις πληγείσες περιοχές.

Από τις 11:00 το πρωί και μέχρι τις 18:30 μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και διεκομίσθησαν 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Από τους τραυματίες μία γυναίκα οδηγήθηκε στην ΜΕΘ διασωληνωμένη, μία ακόμα στην Πνευμονολογική Κλινική, μία στην Ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και τα Μέγαρα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, κτήρια και καταστήματα και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές.

Ειδικότερα, στη Μάνδρα, τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από το βουνό μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους, ενώ σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Για ολοκληρωτική η καταστροφή έκανε λόγο η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM. Όπως ανέφερε, «κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα».

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της» σημείωσε η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στο σπίτι της. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα γείτονες έσωσαν τη μητέρα της.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου. Οι εικόνες καταστροφές περιλαμβάνουν πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και ανυπολόγιστες ζημιές σε καταστήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, η Πυροσβεστική είχε λάβει μέχρι τις 15:30 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς από σπίτια από σπίτια και οχήματα. Επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment