PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Στον πόντο» η μάχη Χ. Κλίντον – Σάντερς, ισχυρό «χτύπημα» Κρουζ σε Τραμπ


Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ ήταν ο νικητής των συνεδριακών διαδικασιών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αϊόβα των ΗΠΑ, την πρώτη πολιτεία στην οποία τα αμερικανικά κόμματα επιλέγουν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η βραδιά είναι μια νίκη για θαρραλέους συντηρητικούς», τόνισε ο κ. Κρουζ, ο οποίος χειροκροτήθηκε έντονα επιτιθέμενος στην Ουάσιγκτον, στα λόμπι και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Κρουζ έλαβε το 28% της ψήφου των Ρεπουμπλικανών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον αμφιλεγόμενο πολυεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ και στην Τρίτη τον Μάρκο Ρούμπιο.

Στο στρατόπεδο του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου ουσιαστικά μάχονται μόνον δύο υποψήφιοι, η Χίλαρι Κλίντον κονταροχτυπήθηκε με τον σοσιαλδημοκράτη Μπέρνι Σάντερς και φέρεται να κερδίζει μόλις έναν εκλέκτορα περισσότερο από τον αντίπαλό της, για διαφορά λίγων ψήφων.

Οι δύο ανθυποψήφιοι των Δημοκρατικών για το χρίσμα ήταν τόσο κοντά, που σε ορισμένα εκλογικά τμήματα όπου υπήρξε ισοψηφία η απόφαση για το ποιος από τους δύο θα εκλέξει αντιπρόσωπο ελήφθη με τη μέθοδο «κορώνα – γράμματα».

Ο κ. Σάντερς έκανε λόγο για ισοψηφία και αναχώρησε αμέσως για το Νιού Χάμπσαϊρ, όπου διεξάγονται προκριματικές εκλογές την Τρίτη.

Η Χίλαρι Κλίντον, από την πλευρά της, δήλωσε ότι «αναστέναξε με ανακούφιση.

Τραμπ: Με τιμά η δεύτερη θέση

Την ώρα που ο κ. Κρουζ άφηνε αιχμές ακόμη και για την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, η οποία είναι γνωστό ότι δεν τον προκρίνει ως υποψήφιο πρόεδρο, ο κ. Τραμπ δήλωνε ότι είναι «τιμή του» η δεύτερη θέση και συνεχάρη τον νικητή.

Ο κ. Ρούμπιο, ο οποίος δείχνει ανοδικές τάσεις όλους τους τελευταίους μήνες, βρέθηκε μόλις μία μονάδα πίσω από τον κ. Τραμπ.

Αποχωρεί ο Ο’Μάλεϊ

Ο Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ, ο οποίος συνετρίβη ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και στον Μπέρνι Σάντερς, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το ίδιο ανακοίνωσε, από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, ο Μάικ Χάκαμπι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment