PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στον “αέρα”quot; τα οικονομικά του “Καλλικράτη”


Ήταν αντικείμενο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εν όψει της εφαρμογής του σχεδίου από την 1-1-11.

Τα οικονομικά των ΟΤΑ και οι εργασιακές σχέσεις ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εν όψει της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης από την 1-1-11.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικ. Κακλαμάνης, είπε ότι αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ίδιος με τον προϋπολογισμό του 2009 και αυτό δείχνει ξεκάθαρα τι ακριβώς περιμένει τους δήμους σχετικά με τα οικονομικά τους.

Μιλώντας για το πρόγραμμα «Ελλάδα», είπε ότι δεν γνωρίζουμε το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος όπως επίσης δεν γνωρίζουμε ποιος θα το χρηματοδοτήσει. Και διευκρίνισε πως αν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί μόνο από την Αυτοδιοίκηση, αυτοί οι πόροι θα κοπούν και άρα πρόκειται για δώρο άδωρο.

Όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, επαναβεβαιώθηκε η θέση της ΚΕΔΚΕ για: διετή μεταβατική περίοδο, χωρίς να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων και αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είπε ότι είναι ομόφωνο το αίτημα να μην ισχύσει ο νόμος για την απαγόρευση των προσλήψεων σε δύο ευαίσθητες κατηγορίες (την καθαριότητα και τους παιδικούς σταθμούς), αλλά αυτοί οι δύο τομείς να ενταχθούν στις διατάξεις που ισχύουν για τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του Λεκανοπεδίου, ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για το ΧΥΤΑ της Φυλής και είπε ότι η θέση των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ για αυτόματη μονιμοποίηση είναι μαξιμαλιστική, ενώ η θέση της ΚΕΔΚΕ είναι εναλλακτική και την αποδέχονται και οι εργαζόμενοι.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε επίσης και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, για παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια της Αθήνας, λέγοντας ότι «ο Ραγκούσης προανήγγελε ποινική δίωξη, νομίζοντας ότι οι εισαγγελείς της Ελλάδας είναι όργανά του και απευθύνεται στους αιρετούς εκπροσώπους λες και είναι υπηρετικό του προσωπικό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment