PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στον αέρα 2.000 συμβασιούχοι του Δήμου της Αθήνας


Καθώς η κυβέρνηση απέρριψε χθες το αίτημα του Δήμου Αθηναίων να κρατήσει, κατ’ εξαίρεσιν, για τρία χρόνια τους συμβασιούχους του.

Απέρριψε χθες η κυβέρνηση το αίτημα του Δήμου Αθηναίων να κρατήσει, κατ’ εξαίρεσιν, για τρία χρόνια τους 2.000 συμβασιούχους του και ο δήμαρχος Γ. Καμίνης αποφάσισε να «ανοίξει» το θέμα σε επίπεδο Βουλής, ζητώντας τη συνδρομή των κομμάτων, μέσω των βουλευτών της Α’ Αθηνών.

Πρόκειται για δεκαεπτά βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων τους οποίους ο κ. Καμίνης αποφάσισε να ενημερώσει για την κατάσταση, προσπαθώντας να οργανώσει συγκέντρωση χθες το απόγευμα -λίγες ώρες πριν η Βουλή κλείσει για διακοπές.

Στη συνάντηση προσήλθαν τελικώς τρεις βουλευτές, εκ των οποίων οι Σπ. Κουβέλης (ΠΑΣΟΚ) και Θ. Πλεύρης (ΛΑΟΣ) εκλέγονται στην Α’ Αθηνών ενώ ο Γ. Κοντογιάννης εκλέγεται στην Ηλεία αλλά ήρθε εκπροσωπώντας την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Α. Τσίπρας εκπροσωπήθηκε από τον κοινοτικό σύμβουλο Π. Σκούτα, ενώ εκπροσωπήσεις υπήρξαν και από άλλους βουλευτές-κόμματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε τους παρισταμένους για την κατάσταση και, σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε μεταξύ άλλων ότι:

* Ο δήμος θα καταρρεύσει, εάν δεν κρατήσει τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

* Η Αθήνα και ειδικά το κέντρο της αποτελεί τον «καθρέφτη» ολόκληρης της χώρας και η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει έκτακτα μέτρα ενάντια στην υποβάθμισή του που χρειάζονται έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

* Πρόσφατα συνάντησε συμβασιούχο που εργάζεται με το καθεστώς αυτό από το 2001.

* Οι συμβασιούχοι στην πλειονότητά τους συνεχίζουν να εργάζονται με δικαστικές προσφυγές που εκκρεμούν και πληρώνονται ούτως ή άλλως.

* Το πρόβλημα δημιουργείται, καθώς άλλα δικαστήρια τους δικαιώνουν και άλλα απορρίπτουν τις προσφυγές τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο προγραμματισμός προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, όπως θα ήθελε η κυβέρνηση για να μην υπάρξουν εξαιρέσεις από το νόμο Ραγκούση.

* Ο χρόνος της τριετίας τίθεται με τη λογική ότι στο διάστημα αυτό θα έχουν τελεσιδικήσει οι προσφυγές και θα μπορεί ο δήμος να δει τι θα κάνει από ‘κεί και πέρα.

* Εάν δεν γίνουν οι προσλήψεις, οξύνεται ο φόβος να προκύψουν σφοδρές αντιδράσεις και καταλήψεις, οι δρόμοι να γεμίσουν σκουπίδια, να μη λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί και οι υπόλοιπες δομές του δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, οι βουλευτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα για «σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για σχέδιο τροπολογίας που θα εκπονήσει ο δήμος και θα δοθεί στους βουλευτές να το προωθήσουν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, όταν ανοίξει η Βουλή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Προηγουμένως, θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των κομμάτων, ενώ ο κ. Καμίνης θα ζητήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment