PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στοκχόλμη: Γνωστός στις αρχές ο 39χρονος Ουζμπέκος


Γνωστός στις σουηδικές υπηρεσίες πληροφοριών ως ένα περιθωριακό πρόσωπο, αλλά όχι για διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις, ήταν ο 39χρονος Ουζμπέκος, που βρίσκεται υπό κράτηση καθώς φέρεται να είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στην κεντρική Στοκχόλμη, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15.

«Τίποτα δεν υποδεικνύει ότι κρατάμε λάθος πρόσωπο, αντιθέτως, οι υποψίες έχουν ενισχυθεί σε βάρος του καθώς η έρευνα συνεχίζεται» δήλωσε ο Νταν Ελίασον, αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Σουηδίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο άνδρας φαίνεται πως έδρασε μόνος, ωστόσο «δεν μπορούμε προς το παρόν να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμπλοκής περισσότερων προσώπων» σημείωσε.

«Λάβαμε στοιχεία πέρυσι από τις υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά δεν βρήκαμε κάποια σχέση με εξτρεμιστικούς κύκλους» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας Sapo Άντερς Τονρμπεργκ.

Επιπλέον, ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της χώρας συμπλήρωσε ότι υπάρχουν «ξεκάθαρες ομοιότητες» με την επίθεση του περασμένου μήνα στο Λονδίνο.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στη Σουηδία.

Η αστυνομία γνωστοποίησε παράλληλα ότι βρέθηκε μια ύποπτη συσκευή εντός του οχήματος, όμως δεν γνωρίζει ακόμη εάν πρόκειται για έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Οι αρχές της Στοκχόλμης, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια όπως επίσης στο κοινοβούλιο και το παλάτι, ανέφεραν ότι 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, παραμένουν υπό νοσηλεία. Δύο ενήλικοι έχουν μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η Σουηδία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν ανεπτυγμένες στην περιοχή, με τον φόβο νέων επιθέσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment