PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στοίχημα η δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας


Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, σε ημερίδα ενημέρωσης των επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και των προϊσταμένων των γραφείων του ΕΟΤ

“Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη διαφορετική Ελλάδα και σε αυτή την πρόκληση απαντάμε ρητά: Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και θα αλλάξει για πάντα”. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, σε ημερίδα ενημέρωσης των επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και των προϊσταμένων των γραφείων του ΕΟΤ, και χαρακτήρισε τον δημόσιο υπάλληλο ως “κλειδί” της αλλαγής νοοτροπίας στο κράτος και τα προσόντα τους “πλούτο” που πρέπει να αξιοποιηθεί.

“Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη, διαφορετική Ελλάδα και σε αυτή την πρόκληση απαντάμε ρητά: Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και θα αλλάξει για πάντα”. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνοντας χαιρετισμό στη ημερίδα που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, στην οποία συμμετέχουν οι προϊστάμενοι των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον δημόσιο υπάλληλο ως “κλειδί” της αλλαγής νοοτροπίας στο κράτος και τα προσόντα τους “πλούτο” που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Υπενθύμισε ότι βρεθήκαμε στο “κομβικό σημείο” όπου έπρεπε να αποφασίσουμε εάν αλλάζουμε ή όχι, εξηγώντας ότι το δίλημμα αυτό δεν αφορά μόνο το “συμμάζεμα” των δημοσιονομικών, το οποίο χαρακτήρισε ως κάτι απολύτως αυτονόητο που γίνεται με τις θυσίες και την προσπάθεια όλων των Ελλήνων, αλλά αφορά και την καταπολέμηση του συμπτώματος.

Τόνισε δε ότι η κρίση αυτή είναι μια ευκαιρία και ότι είναι ανάγκη “να σπάσουμε” την ασθένεια, την επιδημία, τη μιζέρια και την καταστροφολογία ότι όλα είναι μάταια, ότι είμαστε ανίσχυροι να διαμορφώσουμε τη δική μας μοίρα και ότι κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς.

“Σώσαμε την πατρίδα από τον άμεσο κίνδυνο και είναι στο δικό μας χέρι να χτίσουμε με σχέδιο την Ελλάδα του αύριο”, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και είπε ότι ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός ριζικά νέου μοντέλου, στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας ελευθερίας, ευνομίας, δημιουργίας και προόδου, με παραγωγική και βιώσιμη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, καθώς επίσης και νέο πρότυπο συλλογικής οργάνωσης και λειτουργίας με επίκεντρο τον πολίτη.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως ομιλητές ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης, ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γ. Πετρουλάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment