PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στις 181 οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων το τελευταίο 24ωρο


Στη διάσωση και περισυλλογή 46 μεταναστών και προσφύγων, σε ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώθηκε στη Λέσβο, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το ίδιο διάστημα 135 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν σε Λέσβο, Καλόλιμνο και Καστελόριζο.

Στο λιμάνι του Πειραιά 99 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Nήσος Σάμος», το οποίο μετέφερε 50 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 29 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» με 10 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 10 από τη Λέρο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Λέσβος, Χίος, Σάμος: «Λουκέτο» σήμερα στις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέων κλειστών δομών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εκφράζουν σήμερα οι οργανισμοί της Αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου παραμένουν κλειστές με αιτήματα: «Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Αμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών και έλεγχο των ΜΚΟ».

Στις 11 στην πλατεία της Καλλονής έδρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment