PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στις 138.920 ο μόνιμος πληθυσμός του Περιστερίου ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Αυξήθηκε μόνο κατά 1.002 κατοίκους σε σχέση με την απογραφή του 2001, κάτι που δείχνει ότι τα δεδομένα είναι πλασματικά σε σχέση με την πραγματικότητα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011 κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011 και ανακοινώνει τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας.

Στο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).

Στις 138.920 ανακοίνωσε τον μόνιμο πληθυσμό του Περιστερίου η ΕΛ.ΣΤΑΤ., δηλαδή αυξήθηκε μόνο κατά 1.002 κατοίκους σε σχέση με την απογραφή του 2001, κάτι που δείχνει ότι τα δεδομένα είναι πλασματικά σε σχέση με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς, φαίνεται το γεγονός ότι μια ακόμη φορά κατά δεκάδες χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι του Περιστερίου απογράφηκαν στα χωριά τους, με αποτέλεσμα την τελευταία και την επόμενη δεκαετία να χάθηκαν και να χαθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα από το κράτος στον Δήμο.

Παρά την προσπάθεια του Δήμου Περιστερίου σε όλα τα επίπεδα να πείσει τους κατοίκους να απογραφούν στην πόλη που ζούνε…, φαίνεται ότι οι κακές νοοτροπίες του παρελθόντος δεν αλλάζουν με αντίκτυπο στο μέλλον των νέων.

Το ίδιο πρόβλημα σε μεγάλο ή μικρό βαθμό αντιμετώπισαν και οι υπόλοιποι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας και θα πρέπει με ενιαία γραμμή προς την ΕΛ.ΣΤΑΤ. να προσβάλουν τα στοιχεία της απογραφής, που αναμφίβολα είναι πλασματικά.

Σημειώνεται ότι σαν Μόνιμος Πληθυσμός θεωρείται ότι είναι το σύνολο των ατόμων που έχουν ζήσει συνεχώς στον τόπο συνήθους διαμονής τους για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών πριν την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής ή έφθασαν στον τόπο συνήθους διαμονής τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες πριν την ημερομηνία αναφοράς, με την πρόθεση να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Αναλυτικά αποτελέσματα για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού θα γίνονται διαθέσιμα σταδιακά, από το τέλος του 2012 και εντός του 2013, μετά την επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων (38.000.000 σελίδες), η οποία περιλαμβάνει την οπτική ανάγνωση, την κωδικογράφηση και τους πάσης φύσεως ελέγχους ποιότητας.

Για να εκτιμηθεί η πληρότητα και η ποιότητα της πληροφορίας που συλλέχθηκε με την Απογραφή, η ΕΛΣΤΑΤ αυτή τη φορά διενήργησε Έρευνα Κάλυψης της Απογραφής. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα 20.000 νοικοκυριών από όλη τη Χώρα, προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία της απογραφής και σε χαμηλό διοικητικό επίπεδο.

Η σύγκριση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Κάλυψης με αυτά της Απογραφής θα γίνει μέσα στο 2012, μετά την επεξεργασία των ερωτηματολογίων και των δύο στατιστικών εργασιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment