PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στις κάλπες για το Κογκρέσο


Εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στις ΗΠΑ για την ανάδειξη κυβερνητών και την ανανέωση του Κογκρέσου που ενδέχεται να περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων.

Εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στις ΗΠΑ για την ανάδειξη κυβερνητών και την ανανέωση του Κογκρέσου που ενδέχεται να περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων, καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς να χάνουν σημαντικό ποσοστό και να υπολείπονται κατά πολύ των αντιπάλων τους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup οι Ρεπουμπλικανοί λαμβάνουν ποσοστό 55% έναντι μόνο 40% των Δημοκρατικών μεταξύ των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν.

Δύο χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή του Ομπάμα, με την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας να κινούνται υποτονικά, οι Δημοκρατικοί αναμένεται ότι θα πληρώσουν το τίμημα στις εκλογές αυτές απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους και την υπερσυντηρητική πτέρυγά τους, το “Τσάι Πάρτι”. Εκτός από έδρες στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται ότι θα χάσουν επίσης και αρκετές Πολιτείες.

Τόσο στη Νεβάδα, όσο και σε άλλες Πολιτείες, το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι Δημοκρατικοί είναι σε θέση να κινητοποιήσουν τις κοινωνικές ομάδες που έδωσαν τη νίκη στον Μπαράκ Ομπάμα το 2008: τους νέους, τους μαύρους, τις γυναίκες και τους ισπανόφωνους.

Στις σημερινές εκλογές θα αναδειχθούν τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα ανανεωθούν οι 37 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Θα εκλεγούν επίσης 37 νέοι κυβερνήτες, σε σύνολο 50.

Οι εκλογές άρχισαν στις 6.00 (τοπική ώρα, 12.00 ώρα Ελλάδας) με το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων σε οκτώ Πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ.

Τα εκλογικά τμήματα στη δυτική ακτή θα κλείσουν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και τα τελευταία, που βρίσκονται στα νησιά της Χαβάης και στην Αλάσκα, τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (Τετάρτη 06.00 ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment