PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές οι Γάλλοι


Στις κάλπες του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών προσέρχονται σήμερα οι Γάλλοι ψηφοφόροι, οι οποίοι καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, η παρατεταμένη καραντίνα και ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού αναμένεται να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στα κριτήρια επιλογής των πολιτών, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα στείλουν ένα σαφές μήνυμα στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Γάλλου προέδρου «Δημοκρατία Εμπρός» δεν πρόκειται να κερδίσει κάποια από τις μεγάλες πόλεις, κάτι το οποίο αποτελεί «καμπανάκι» για τον ίδιο, εν όψει και των προεδρικών εκλογών του 2022.

Στο Παρίσι, η νυν δήμαρχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αν Ινταλκγό, αναμένεται να καταγράψει μια άνετη νίκη έναντι των αντιπάλων της, ενώ η συμμαχία Πρασίνων-Αριστεράς εκτιμάται ότι θα επικρατήσει σε πόλεις, όπως η Λιόν, η Μασσαλία και η Μπορντό.

Από την πλευρά του, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, η οποία αποτελεί και τη μεγάλη αντίπαλο του Μακρόν στην κεντρική πολιτική σκηνή, αναμένεται να κερδίσει την πρώτη πόλη με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Ο λόγος για το Περπινιάν, στο οποίο φαβορί είναι ο υποψήφιος του «Εθνικού Μετώπου».

Υπενθυμίζεται ότι ο α’ γύρος των δημοτικών εκλογών διεξήχθη στα μέσα Μαρτίου, δύο ημέρες πριν την επιβολή της καραντίνας, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, κάτι το οποίο καθυστέρησε σημαντικά τη διενέργεια του επαναληπτικού γύρου.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μακρόν θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό, με στόχο την ανάκαμψη του κόμματος του. Μάλιστα, το κυβερνητικό «λίφτινγκ» δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και τον πρωθυπουργό, Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον δήμο της Χάβρης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment