PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στη μαθητική κινητοποίηση η Ένωση Γονέων Περιστερίου


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Περιστερίου ενημερώνει για την συμμετοχή της στην κινητοποίηση των μαθητών. Αναλυτικά:

«Η Ένωση Γονέων Περιστερίου, θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι μαθητές την Δευτέρα 4 Νοέμβρη στις 12π.μ στα Προπύλαια.

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα της κατά την κυβέρνηση νέας «κανονικότητας» στη νέα σχολική χρονιά, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά αυτόν της συμπόρευσης με τα παιδιά μας για την αντιμετώπισή τους και την διεκδίκηση ενός σχολείου που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και τις μορφές πάλης που τα συλλογικά τους όργανα θα επιλέξουν, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσής τους :

  • Δεν αποδεχόμαστε να χρηματοδοτούμε συνεχώς η κάθε οικογένεια την μόρφωση των παιδιών της. Ζητάμε Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.
  • Δεν αποδεχόμαστε τις άθλιες υποδομές των σχολείων όσον αφορά την σχολική στέγη. Δεν αποδεχόμαστε να κάνουμε μάθημα σε containers τo 2019, να έχουμε τάξεις άβαφτες και με σοβάδες να πέφτουνε, χωρίς γυμναστήρια, τραπεζαρίες, αίθουσες πολιτισμού κτλ. Ζητάμε άμεσο σχεδιασμό και βελτίωση για σχολεία σύγχρονα και ασφαλή.
  • Δεν αποδεχόμαστε να γίνονται μετασεισμικοί έλεγχοι από εκπαιδευτικούς και να μένουν χωρίς αντισεισμική θωράκιση τα σχολεία μας.
  • Δεν αποδεχόμαστε τις υπάρχουσες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ζητάμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, 30.000 διορισμούς σε εκπαιδευτικούς, οριστική λύση στο πρόβλημα του καθαρισμού, της φύλαξης, της ψυχικής υποστήριξης και της σίτισης στα σχολεία μας.
  • Δεν αποδεχόμαστε τμήματα με 25 και 30 μαθητές. Ζητάμε ποιοτικό μάθημα, με εργαστηριακές υποδομές, έχοντας τμήματα το πολύ 20 μαθητών (15 για το νηπιαγωγείο και την Α-Β Δημοτικού).
  • Δεν αποδεχόμαστε να εγκαταλείπεται η παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες καθώς κα τα ειδικά σχολεία. Ζητάμε άμεση κάλυψη όλων των κενών για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
  • Για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, που ·θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα ερευνά και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και rην Φαντασία τους.
  • Για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια για ένα Λύκειο-εξεταστικό κέντρο που θα αγχώνει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας, θα μας αναγκάζει να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια.
  • Για πλήρη δημόσια υγειονομική κάλυψη τωv παιδιών, ελεύθερο χρόνο και τις απαραίτητες υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ασφαλών παιδικών χαρών στις γειτονιές.
  • Για ένα σχολείο που θα καλλιεργεί τη συνεργασία, το σεβασμό και την αλληλεγγύη πετώντας στα σκουπίδια την επιθετική συμπεριφορά, το φασισμό, το ρατσισμό.
  • Για την ενημέρωση και την πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά και σε όλες τις εξαρτήσεις, την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων και καταστροφών.
  • Για την αξιοπρεπή κι ισότιμη ένταξη στη σχολική καθημερινότητα όλων των παιδιών, χωρίς ‘διακρίσεις κι αποκλεισμούς.

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου στέκεται στο πλευρό των μαθητών, καλεί τους Συλλόγους Γονέων και τους Γονείς του Περιστερίου να συμπορευτούμε μαζί με τους μαθητές στον δίκαιο αγώνα τους για το σχολείο που τους αξίζει και μια ζωή με δικαιώματα.

Στις 4 Νοέμβρη είμαστε μαζί με τα παιδιά μας στον αγώνα τους για ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει!

Κάθε Σύλλογος Γονέων Γυμνάσιου και Λυκείου, να στηρίξει ουσιαστικά τον αγώνα των μαθητών. Να πάρει απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση!».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Περιστερίου. Κ. Λεμπέσης και ο γενικός γραμματέας, Γ. Ζηρογιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment