PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Περιστερίου


Για τον τρόπο που αλλάζει η εξέταση στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου μίλησε ο Σταμάτης Βελώνιας επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας.

«Από την πρώτη στιγμή που μας ανακοινώθηκε ότι θα είμαστε Κέντρο Υγείας Αναφοράς, διακόψαμε τα τακτικά ιατρεία και τη συνταγογράφηση, εκτός από κάποια έκτακτα περιστατικά», δήλωσε στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ.

Εδώ και 15 μέρες όπως αναφέρθηκε λειτουργούν χωρίς το ειδικό κουτί προστασίας και υποδοχής, το οποίο αναμένεται να φτάσει αύριο. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δομή υγείας θα λειτουργεί με 3 γιατρούς σε κάθε βάρδια, την πρωινή και την απογευματινή.

Ποια είναι η διαδικασία

Ο πολίτης που θέλει να πάει στο Κέντρο Υγείας αρχικά απευθύνεται μέσα από ένα παράθυρο στο γιατρό, ο οποίος του παίρνει το ιστορικό και με βάση τα λεγόμενα του πολίτη,  του δίνει τις κατάλληλες οδηγίες. Όσοι έχουν ελαφρά συμπτώματα του ιού, προτρέπεται να παραμείνουν στο σπίτι τους, κάποιοι ωστόσο οδηγούνται σε ειδικό δωμάτιο στο ΚΥ για να προβούν σε εξετάσεις. Σε βαριά συμπτώματα του κορονοϊού ο πιθανός ασθενής θα πηγαίνει στο νοσοκομείο.

Σε περίπτωση που ο γιατρός αντιληφθεί ότι το περιστατικό είναι ύποπτο, ο πιθανός ασθενής πηγαίνει στον ειδικά διαμορφωμένο και αποστειρωμένο χώρο για να προβεί σε εξετάσεις. Το δείγμα στέλνεται στο Αττικό και κατόπιν κάποιων ωρών ενημερώνουν τον πιθανό ασθενή για τα αποτελέσματα του τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΚΥ Περιστερίου μπορούν να πάνε πολίτες που θεωρούν ύποπτα τα συμπτώματα που εμφανίζουν και σχετίζονται με τον κορονοϊό, από όλη τη Δυτική Αττική.

Το τμήμα Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας λειτουργεί κανονικά ενώ και οι γιατροί των ΤΟΜΥ συνεχίζουν τη συνταγογράφηση.

Επίσκεψη του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Κέντρο Υγείας

Τους ιατρούς και νοσηλευτές του 1ου Κέντρου Υγείας Περιστερίου επισκέφθηκε χθες έχοντας συνομιλία με το ιατρικό προσωπικο, ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.Τον κ. Παχατουρίδη συνόδευσαν οι συνεργάτες του, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας, Καρδιολόγος Γ. Μπεκιάρης και ο Αντιδήμαρχος Πόλης Β. Μπέτσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment