PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη Δικαιοσύνη κατά του ΕΟΠΥΥ ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών


Για «εμπαιγμό» από πλευράς ΕΟΠΥΥ και δυσκολία οικονομικού προγραμματισμού που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε «λουκέτο» κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών.

Για «εμπαιγμό» από πλευράς ΕΟΠΥΥ και δυσκολία οικονομικού προγραμματισμού που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε «λουκέτο» κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών, ο οποίος ζητεί με εισαγγελική παραγγελία να ενημερωθεί για τον προϋπολογισμό του Οργανισμού προκειμένου να οργανώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.

Όπως καταγγέλλει ο ΣΕΚ «με την επιβολή του “clawback” στις πληρωμές οφειλών του ΕΟΠΥΥ, προς τους ιδιώτες παρόχους υγείας, την οποία και αμφισβητούσε ως προς τη νομική της βάση, εισάγεται αναδρομικά η επιβολή “πλαφόν” στις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες από τις ιδιωτικές κλινικές προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

«Στις 11/03/2014, έπειτα από συνάντηση των εκπροσώπων μας με τις ομάδες εργασίας του ΕΟΠΥΥ και υπό την παρουσία του αντιπροέδρου του Οργανισμού, κ. Γαρύφαλλου, ενημερωθήκαμε ότι για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πληρωθούμε το ακριβές ποσό των υπηρεσιών που παρείχαν και θα παράσχουν οι εταιρείες μας για υπηρεσίες υγείας αλλά αυτό θα καθοριστεί σε συνάρτηση και κατ’ αναλογία με τα ακριβή ποσά του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ καθώς και με τις συνολικές υποβολές απαιτήσεων όλων των Ιδιωτικών Κλινικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το βασικό θέμα που προκύπτει είναι, σύμφωνα με το ΣΕΚ ότι παρά την υποχρέωσή του ο ΕΟΠΥΥ δεν δημοσιεύει τον προϋπολογισμό του με αποτέλεσμα «οι Ιδιωτικές Κλινικές καλούμαστε να ικανοποιούμε πλήρως όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος, στο προσωπικό μας, σε προμηθευτές και σε λειτουργικές ανάγκες, ενώ το μόνο που καταφέρνει η διοίκηση του Οργανισμού είναι να μας αφαιρεί το δικαίωμα να διαμορφώσουμε τον οικονομικό προγραμματισμό μας. Μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή, βάζοντας λουκέτο στις εταιρείες μας και στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους μας».

Για το λόγο αυτό ο ΣΕΚ προσέφυγε στη δικαιοσύνη «ζητώντας και λαμβάνοντας εισαγγελική παραγγελία προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να μας χορηγήσει τα στοιχεία του προϋπολογισμού του, με την ελπίδα ότι αυτήν τη φορά ο ΕΟΠΥΥ θα συμμορφωθεί με τις εκ του νόμου υποχρεώσεις του τουλάχιστον στα αυτονόητα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment