PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών


Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη δημοσιότητα δίνονται τις προσεχείς ημέρες τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών στο Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος -κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑ.Ο.Σ. για τις εξελίξεις στην οικονομία – προανήγγειλε την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων των εταιρειών που οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν στο Δημόσιο, ενώ σε ό,τι αφορά στα φυσικά πρόσωπα φαίνεται πως αναμένει το «πράσινο φως» από την αρμόδια αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Για τα φυσικά πρόσωπα πάντως, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι αφορά εκείνους που οφείλουν βεβαιωμένα πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο και τα ονόματά τους θα αναρτώνται, εφόσον εντός 15 ημερών από την άδεια της αρμόδιας αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν προχωρήσουν στην υποβολή αιτιολογημένων αντιρρήσεων.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για ύφεση πάνω από 4,5%, ο υπουργός είπε ότι στόχος είναι να «διαψεύσουμε τις προβλέψεις και να έχουμε μια πιο συγκρατημένη ύφεση το 2012».

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε, επίσης, ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα εξετάσει το μισθολογικό καθεστώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και όχι μόνο στο στενό, για να αποκατασταθεί «το αίσθημα δικαίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment