PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στη Γαλλία από την Ελλάδα 54 ασυνόδευτοι ανήλικοι


Αναχώρησαν αεροπορικώς από την Αθήνα νωρίς το πρωί της Πέμπτης 54 ασυνόδευτοι ανήλικοι, που θα μετεγκατασταθούν στη Γαλλία.

Πρόκειται για άλλη μία αποστολή που πραγματοποιείται κατ’ εφαρμογήν του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Η Γαλλία έχει δεσμευτεί να υποδεχτεί, πέραν των συνολικά 350 ασυνόδευτων ανηλίκων, και οικογένειες αιτούντων άσυλο, ο συνολικός αριθμός των οποίων είναι 400 άτομα.

Η πρόθεση της Γαλλίας είχε εκφραστεί και η σχετική απόφαση είχε ληφθεί στις αρχές του έτους, κατά τη συνάντηση στην Αθήνα του τότε υφυπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Laurent Nunez, με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο. Την υλοποίηση αυτής της απόφασης ανέλαβαν έκτοτε τα τεχνικά κλιμάκια των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment