PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στη Βουλή η καθυστέρηση ανάπλασης Άλσους Περιστερίου


Από τους Βουλευτές Β΄ Αθηνών της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φ. Κουβέλη και Γρ. Ψαριανό

Ερώτηση στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης με θέμα: «Καθυστέρηση έργου ανάπλασης άλσους Περιστερίου», κατέθεσαν οι Βουλευτές Β΄ Αθηνών της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Η ανάπλαση του Άλσους Περιστερίου, του βασικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης, ξεκίνησε πριν από έναν ακριβώς χρόνο με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ως το τέλος του 2010.

Ωστόσο, το έργο, ύψους 3.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Αθηνών, ξεκίνησε πριν από το καλοκαίρι του 2010 και προχώρησε μέχρι σήμερα ελάχιστα, αφού οι εργασίες ανάπλασης διεκόπτοντο κατά διαστήματα.

Η αναμόρφωση του Άλσους, ένα χρόνο μετά, όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η εικόνα εγκατάλειψής του με χωμάτινους όγκους και ανοιχτές τάφρους ολόγυρα, εστίες κινδύνου για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία στους δημότες του Περιστερίου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της ανάπλασης.

Με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιους λόγους οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου ανάπλασης του άλσους Περιστερίου και σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την ολοκλήρωσή του σε εύθετο χρονικό διάστημα;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment