PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Νίκο Παππά


Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, έπειτα από τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του.

Μετά την εξέταση των μαρτύρων και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, ο εισαγγελέας θεωρεί πως προσέκρουσε σε τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού και με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή, καθώς είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει τις καταγγελίες του επιχειρηματία.

Η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική Δικαιοσύνη, που θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων, για να συνεχιστεί η έρευνα, κυρίως για να κληθεί να καταθέσει ένας μάρτυρας ακόμα που έχει προτείνει η πλευρά Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλογρίτσας, σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη, περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυσης συναγωνισμού, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment