PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis


Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δια μέσου του υπουργείου Δικαιοσύνης, η δικογραφία για τη Novartis, προκειμένου διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση διαβιβάζεται προκειμένου να ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία.

Υπενθυμίζεται πως στις καταθέσεις τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευυάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, κατονόμασαν τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, όσο και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι είχε γνώση, με τον κ. Βενιζέλο μάλιστα να τον χαρακτηρίζει «εμπνευστή της σκευωρίας».

Πλέον, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει αν θα συσταθεί Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Σημειώνεται πως οι καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αγγελή αλλά και οι απαντήσεις Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη επαναφέρουν την υπόθεση Novartis δυναμικά στο προσκήνιο και το επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επονομαζόμενος ως «Ρασπούτιν» από τον κ. Σαμαρά, που είχε μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους έξω από το Μαξίμου, βρίσκεται στο στόχαστρο των  καταγγελιών από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ως ο ενορχηστρωτής μίας σκευωρίας. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ευ. Βενιζέλος βάζει και τον Αλέξη Τσίπρα στο επίκεντρο, ως τον ηγέτη που κουνούσε τη μπακέτα με σκοπό να πλήξει πολιτικά και ηθικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment