PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στην Τρίπολη μεταφέρθηκαν οι συγκρούσεις


Καθεστωτικοί και αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές συνεπλάκησαν την Παρασκευή στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου έχουν παραταχθεί οι δυνάμεις ασφαλείας.

Καθεστωτικοί και αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές συνεπλάκησαν την Παρασκευή στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου έχουν παραταχθεί οι δυνάμεις ασφαλείας.

“Ήρθε η ώρα της Τρίπολης”, λένε οι αντικαθεστωτικοί, τονίζοντας ότι όταν επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης εναέριας κυκλοφορίας, θα επιτεθούν.

Τουλάχιστον 30 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ζαουίγια, δυτικά της πρωτεύουσας Τρίπολης, την οποία βομβαρδίζουν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Καντάφι, σύμφωνα με το Reuters.

Στο μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με το αν η πόλη έχει πέσει στα χέρια των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Καντάφι.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, ο στρατός που είναι πιστός στον Καντάφι έχει ανακαταλάβει την Ζαουίγια.

Από την πλευρά του ο Μοχάμαντ Κάσεμ, ένας αντικαθεστωτικός που βρίσκεται στην Ζαουίγια, μιλώντας απευθείας στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. Πάντως παραδέχθηκε ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη.

Εξάλλου, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Ρας Λανούφ, στην ανατολική Λιβύη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Καΐμ δήλωσε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι ελέγχουν το Ρας Λανούφ, έπειτα από ανακοίνωση των αντικαθεστωτικών ότι το λιμάνι αυτό έχει περάσει στον δικό τους έλεγχο.

Όσον αφορά την πόλη Μπρέγκα, κυβερνητική πηγή διέψευσε άλλη επίσημη πηγή που είχε δηλώσει νωρίτερα ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων. “Η Μπρέγκα δεν έπεσε”, είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. “Κυνηγούμε ακόμη μια ομάδα τρομοκρατών και σαμποτέρ στη ζώνη αυτή”, πρόσθεσε.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι ελέγχει την πόλη αυτή ήδη από την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, ελικοπτεροφόρο του αμερικανικού ναυτικού κατέπλευσε το πρωί, στην ναυτική βάση Μαραθίου.

Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης, προκαλεί αντιδράσεις.

Στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment