PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στην τελική ευθεία


Τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να ξεκινήσει η διαδικασία της διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων που είναι παγιδευμένοι, εδώ και 67 ημέρες, σε μεγάλο βάθος στο ορυχείο Σαν Χοσέ στη Χιλή.

Τα σωστικά συνεργεία ελπίζουν να ξεκινήσει η διαδικασία της διάσωσης των 33 μεταλλωρύχων που είναι παγιδευμένοι, εδώ και 67 ημέρες, σε μεγάλο βάθος στο ορυχείο Σαν Χοσέ στη Χιλή, στις έξι το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Κυριακή έως το βάθος των 610 μέτρων με τον μεταλλικό κλωβό στην βοηθητική σήραγγα, ήταν επιτυχείς, υπογράμμισε ο χιλιανός υπουργός Ορυχείων, Λόρενς Γκόλμπορν.

Η διαδικασία μεταφοράς στην επιφάνεια της γης, των μεταλλωρύχων, με τον ειδικό κλωβό που θα τον κατεβάζει και θα τον ανεβάζει γερανός, θα πρέπει να διαρκέσει από μιάμιση έως και δύο ημέρες, επειδή χρειάζεται περίπου μία ώρα για τη μεταφορά του κάθε ανθρώπου στην επιφάνεια.

Μετά τον απεγκλωβισμό τους, οι μεταλλωρύχοι θα εξεταστούν από γιατρούς και θα τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες ενώ για όσους κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο Κοπιάπο.

Κατόπιν θα συναντήσουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη “ζώνη συνάντησης” κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.

Οι 33 άνδρες ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους που φροντίζουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις αλλά τους ζήτησαν ταυτόχρονα “να κάνουν λίγη υπομονή” και να τους αφήσουν να χαρούν “λίγες ημέρες” μαζί με τις οικογένειές τους προτού τεθούν στη διάθεσή τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment