PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στην τελική ευθεία η πώληση του 10% του ΟΤΕ


Στην τελική ευθεία εισήλθε από χθες η πώληση του 10% των µετοχών που κατέχει το Δηµόσιο στον ΟΤΕ στηγερµανική Deutsche Telekom, έναντι περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία εισήλθε από χθες η πώληση του 10% των µετοχών που κατέχει το Δηµόσιο στον ΟΤΕ στηγερµανική Deutsche Telekom, έναντι περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως επισηµαίνεται σε ανακοίνωση της D.Τ., ενηµέρωσε χθες επισήµως τη γερµανική εταιρεία ότι τοελληνικό Δηµόσιο ενεργοποιεί την οψιόν που υπάρχει στη συµφωνία µετόχων του ΟΤΕ (του 2008) για την πώληση επιπλέον ποσοστού 10%.

Μετά την ολοκλήρωση της συµφωνίας,το ελληνικό Δηµόσιο θα διατηρήσει µερίδιο 10% συν µία µετοχή (6% το Δηµόσιο και 4% το ΙΚΑ), ενώ η συµµετοχή της D.T. θα διαµορφωθεί λίγο πάνω από το 40%.

Το τίµηµα για την αγορά των 49 εκατ. µετοχών του ΟΤΕ που αποτελούντο 10% του µετοχικού κεφαλαίου, ανέρχεται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ, σύµφωνα µε την ανακοίνωση της γερµανικής εταιρείας.

Στην ίδια ανακοίνωση η D.T. αναφέρει πως το ακριβέςαντίτιµο για την εξαγορά του 10% θα υπολογιστεί βάσει της µέσης τιµής της µετοχήςτου ΟΤΕ κατά το τελευταίο 20ήµερο διαπραγµάτευσης συν ένα premium 15%.

Σηµειώνεται ότι βάσει της συµφωνίας που υπεγράφη το 2008 ανάµεσα στους δύο βασικούς µετόχους του Οργανισµού, σε περίπτωση που η συµµετοχή του µειωθεί κάτω απότο 15%, το Δηµόσιο χάνει µία θέση στο διοικητικό συµβούλιο του ΟΤΕ.

Ετσι πλέον το διοικητικό συµβούλιο θα είναι 11µελές και όχι 10µελές όπως είναι σήµερα, µε την D.T. να διορίζει έξι µέλη και το Δηµόσιο πέντε.

Η πώληση του 10% αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του µήνα.

Ωστόσο, αναµένεταινα αρχίσει νέος γύρος επαφών ανάµεσα στην D.Τ. και την ελληνική κυβέρνηση µε στόχο την πώληση και του υπόλοιπου 6% των µετοχών του ελληνικού Δηµοσίου.

Για την απόκτηση του ποσοστού αυτού η γερµανική πλευρά φέρεται να έχει απαιτήσει δραστική µείωση του προσωπικού του ΟΤΕ και ευνοϊκότερο ρυθµιστικό περιβάλλον.

Νέος γύρος στη συνέχεια για την πώληση και του υπόλοιπου 6%

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment