PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών ο Γ. Πατούλης


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής με στόχο να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν, μετέβη χθες στο Περιστέρι όπου έχει την έδρα της η Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος. Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης ο Μ. Αλεξανδράτος Eντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Γ. Αγγελόπουλος Eντεταλμένος Σύμβουλος ΚΤΕΟ, η Μ. Ζέρβα Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ρομά και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και η Μ. Αγγελοπούλου Eντεταλμένη Σύμβουλος γυναικείων θεμάτων και Ισότητας και Δήμου Περιστερίου.

«Στο επίκεντρο ο πολίτης και οι ανάγκες του»

«Μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης κατά την αρχική του τοποθέτηση και τόνισε πως στόχος είναι «να λειτουργούμε σαν μία καλοκουρδισμένη ομάδα και να προχωρήσουμε όλοι μαζί με ενότητα και σύνθεση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη». Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας μας, ανέφερε και πρόσθεσε πως τον ενδιαφέρει η ουσία και τα άμεσα αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από όλους τους Γενικούς Διευθυντές και τα υπηρεσιακά στελέχη για το εύρος των αρμοδιοτήτων τους, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, με στόχο την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος των πολιτών. Κατά τη συζήτηση με τους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα η υποστελέχωση σε βασικές υπηρεσίες όπως είναι η διεύθυνση αδειοδότησης επαγγελμάτων υγείας, όπου απαιτείται προσωπικό για την ενίσχυση των ελέγχων σε επιχειρήσεις που παρέχουν σχετικές υπηρεσίες, η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, η διεύθυνση υγειονομικών και περιβαλλοντικών ελέγχων που διαχειρίζεται τους ελέγχους σε υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού έχει και η Διεύθυνση Οικονομικών.

Ο κ. Πατούλης εστίασε ιδιαίτερα στα ζητήματα που έχουν σχέση με την προστασία της υγείας των πολιτών και τους υγειονομικούς ελέγχους που γίνονται τα σχολεία επισημαίνοντας : « Σε αυτά τα ζητήματα θα είμαστε πολύ αυστηροί. Δεν θα επιτρέψουμε να παίξει κανείς με την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των πολιτών. Θέλουμε να γίνει Αττική Περιφέρεια Υγείας και Ευζωίας και σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε εντατικά με έμφαση στην πρόληψη, μέσα από συγκεκριμένες δομές και προγράμματα». Παράλληλα ζήτησε πλήρη καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό και των αναγκών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

«Στόχος μας η ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής»

Ακολούθως ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το σύνολο των εργαζομένων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και να τους διαμηνύσει πως προτεραιότητα είναι να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. «Στόχος μας είναι η ισότιμη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής. Στο Δυτικό τομέα έχουν γίνει βήματα από εμπνευσμένους Δημάρχους, αλλά χρειάζονται και άλλα» τόνισε και πρόσθεσε: « Δεν θα είμαστε αόρατοι. Θα είμαστε στο πλευρό σας, έτοιμοι να ακούσουμε τις προτάσεις σας για να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών. Θέλουμε τις πόλεις της Αττικής πιο σύγχρονες, περισσότερο ανθρώπινες και προσβάσιμες για όλους. Όλοι μαζί θα δώσουμε στην Αττική τη θέση του της αξίζει και θα την μετατρέψουμε σε Περιφέρεια-Πρότυπο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment