PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στην Κύπρο ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ


Υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, χωρίς έξωθεν πιέσεις.

Υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, χωρίς έξωθεν πιέσεις, χωρίς προσπάθειες επιβολής έτοιμων «συνταγών» ή «τεχνητού χρονοδιαγράμματος στις δικοινοτικές συνομιλίες», τάσσεται σε άρθρο του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντφ, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στην Κύπρο.

Στο άρθρο του, ο Ρώσος Πρόεδρος σημειώνει εξάλλου, την ευγνωμοσύνη της χώρας του στην κυπριακή ηγεσία για τη «θετική πολιτική στάση της, όσον αφορά στη ρωσική πρωτοβουλία για την εκπόνηση νέας Συνθήκης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Οι δύο Πρόεδροι θα υπογράψουν σήμερα Πέμπτη κοινό τριετές πρόγραμμα δράσης Κύπρου-Ρωσίας για τα έτη 2010-2012.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έφθασε στην Κύπρο τη νύχτα, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στην επίσημη επίσκεψή του.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Μόσχα θα εκφράσει τη στήριξή της στις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια για επίτευξη συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών που προβλέπουν μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία.

Το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Ρώσου Προέδρου και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Θα υπογραφεί επίσης Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη συμφωνία του 1998 για αποφυγή διπλής φορολογίας και μνημόνια συναντίληψης για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των αεροπορικών, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών και του τουρισμού.

Συμφωνίες συνεργασίας θα υπογραφούν επίσης και σε χρηματο-οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο καθώς και συμφωνία στους τομείς της Εκπαίδευσης και της επιστήμης.

Θα υπογραφεί ακόμη Πρωτόκολλο Εφαρμογής της Συμφωνίας Ρωσίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης για επανεισδοχή μεταναστών και Μνημόνιο Συνεργασίας για παρεμπόδιση της κλοπής, των λαθραίων ανασκαφών και της παράνομης εισαγωγής και εξαγωγής πολιτιστικών αγαθών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment