PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Στην Ευρώπη το Περιστέρι με Καράμπελα


Το Περιστέρι νίκησε στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» τον Ήφαιστο Λήμνου με σκορ 74-64 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League.

Ο 18χρονος Ζώης Καράμπελας κουβάλησε το Περιστέρι και επικράτησε του αξιόμαχου Ήφαιστου κάνοντας το 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο και με ένα σερί 9-0 ξέφυγαν με 15-8.

Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν και με όπλο τους την άμυνα πέρασαν μπροστά. Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 31-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα των δυτικών προαστίων είχε συνεχώς το προβάδισμα αλλά η ομάδα της Λήμνου με μπροστάρη τον Σμιθ έτρεξε ένα σερί 17-4 με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 48-40.

Στην τελευταία περίοδο όμως το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη βελτίωσε την άμυνα του και με πρωταγωνιστή τον 18χρονο, Καράμπελα (11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 19 λεπτά συμμετοχής) κατάφερε να πάρει τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στην ημιτελική φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 31-31, 47-49, 74-64.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Μαγκλογιάννης, Μπίκας

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Σκορδίλης 4, Βασιλόπουλος 3 (5 ριμπάουντ), Γκρέι 7 (0/5 τρίποντα), Αγραβάνης 10, Κάλαχαν 7 (1/6 τρίποντα), Μουράτος 3, Μπεντίλ 16 (3/10 σουτ, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντάνιελ 10, Καράμπελας 11 (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σμιθ 1, Φλέμινγκς 2.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Μανωλόπουλος): Διαμαντάκος 5 (6 ριμπάουντ), Γκότσερ 2, Γουίγκινς 7 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 μπλοκ), Φρεϊμάνις 4 (1/7 σουτ, 5 ριμπάουντ), Σμιθ 23 (6/16 σουτ, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 6 λάθη) Μανωλόπουλος, Μούρτος 4, Σταμάτης 7 (1 τρίποντο, 4 κλεψίματα), Χαριτόπουλος 12.

Πεδουλάκης: “Τα κατάφεραμε”

Το Περιστέρι συνεχίζει στα ημιτελικά της Basket League κι ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στην χρονιά που ήταν γεμάτη όνειρα!

Ο τεχνικός του Γ.Σ.Π., αμέσως μετά το 74-64 επί του Ηφαίστου ανέφερε πως “ήταν ένα ματς με πολύ στρεσογόνες καταστάσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά μας. Αναμενόμενο. Νομίζω πως αυτό που μας κράτησε ήταν η συγκέντρωση μας στην άμυνα, είχε “στραβώσει” στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι για μας, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δεν γυρίζαμε την μπάλα, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε και έμοιαζε σαν να μπαίναμε για πρώτη φορά στο γήπεδο. Γι’ αυτό φταίει και η αδρεναλίνη που μας θόλωσε το μυαλό.

Νομίζω πως σε εκείνο το σημείο ο μικρός (σ.σ. ο Ζώης Καράμπελας) βοήθησε την ομάδα να απεγκλωβιστεί και να βρει καλές αποφάσεις και στο τέλος να κερδίσουμε. Μπήκαμε στην τετράδα, επίτευγμα που αποτυπώνει μια προσπάθεια ετών του συλλόγου. Εμείς ξεκινήσαμε φέτος με όνειρα να είμαστε ανταγωνιστικοί, να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία θα είναι σεβάσμια απ’ όλους τους αντιπάλους και θεωρώ πως καθ΄όλη την χρονιά, τα καταφέραμε. Και με τις νίκες που κάναμε, και επί μεγάλων αντιπάλων αλλά και στα “πρέπει”, ειδικά στα τελευταία, ήμασταν εκεί.

Συνεχίζουμε και το ζητούμενο τώρα είναι να μην θεωρήσουμε τίποτα δεδομένο. Με το ίδιο σκεπτικό μας να μπορέσουμε να δυναμώσουμε τον ελληνικό κορμό κι αυτό θα μας κάνει δυνατότερους τα επόμενα χρόνια”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment