PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Γερμανία ο Γ. Παπανδρέου


Τιμάται με το εν λόγω βραβείο για «το θάρρος των αποφάσεών του για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας».

Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο μετέβη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα τιμηθεί με το βραβείο «Κβαντρίγκα» (Quadriga).

Ο κ. Παπανδρέου τιμάται με το εν λόγω βραβείο για «το θάρρος των αποφάσεών του για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται «το θάρρος του να αναλαμβάνει τις ευθύνες και τις συνέπειές τους» και υπογραμμίζεται ότι «η πολιτική της διαφάνειας που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου αποτελεί υπόδειγμα και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Την προσφώνηση για το βραβείο στον κ. Παπανδρέου θα κάνει ο διοικητής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, ενώ στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνεται και συνάντησή του με τον πρόεδρο του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το «σύνθημα» του βραβείου φέτος είναι «κοινές αξίες / Γερμανία -Ευρώπη – Κόσμος».

Τα βραβεία «Κβαντρίγκα» απονέμονται τα τελευταία οχτώ χρόνια στην επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας. Στους μέχρι τώρα βραβευθέντες περιλαμβάνονται οι Χέλμουτ Κολ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Μανουέλ Μπαρόζο, Σίμον Πέρες, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment