PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην αντεπίθεση κατά της Ν.Δ. ο Τρ. Αλεξιάδης για τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ


Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τους ελέγχους για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξιάδης παραθέτει στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία, στο πλαίσιο ελέγχων για τη λίστα Λαγκάρντ, βεβαιώθηκαν το 2015 ποσά ύψους 175.441.443 ευρώ, ενώ το 2014 ποσά 26.620.924 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διερωτάται εάν «ήταν πολιτική επιλογή ή αβλεψία, η αναφορά σε στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, που συγκρίνουν τα δεδομένα 12 μηνών (για τα έτη 2013-2014) με τα στοιχεία εννέα μηνών (για το έτος 2015)» και προσθέτει ότι αναμένει την επίσημη θέση της Ν.Δ..

«Επιμένει (η Ν.Δ.) ότι στα χρόνια της διακυβέρνησής τους, όλα λειτουργούσαν άψογα στον τομέα της φορολογίας ή όχι; Επιμένει στην πολιτική κάλυψη φορολογούμενων, για τους οποίους η εισαγγελική έρευνα τεκμηρίωσε και καταλόγισε φοροδιαφυγή;», διερωτάται ο κ. Αλεξιάδης και προσθέτει ότι «είναι τουλάχιστον λυπηρό, να αποδέχεται κοινοβουλευτικός παράγοντας την παραποίηση των πρακτικών της Βουλής, (όπως έγινε στην περίπτωση της ομιλίας μου στις 18.3.2016) για προφανείς μικροκομματικούς λόγους».

«Δυστυχώς για τον αρχηγό της Ν.Δ., όπως έγινε σαφές στη συζήτηση της 29.3.2016, στα ζητήματα των αποκαλύψεων για την φορολογική ασυδοσία ορισμένων επί Ν.Δ. τα δύσκολα έρχονται», καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment