PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στην Αθήνα ο Χαλίφα Χαφτάρ


Στην Αθήνα έφθασε εκτάκτως το βράδυ της Πέμπτης ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ.

 

Ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και πιθανόν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει απόψε ιδιωτική συνάντηση με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, μόλις αφιχθεί, στο ξενοδοχείο King George, ενώ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, o κ. Δένδιας, θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 09:20 π.μ., στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Χαφτάρ.

Εν συνεχεία, ο Χαλίφα Χαφτάρ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 13:00 στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη, στην οποία η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί.

Ο Λίβυος στρατάρχης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε από την γερμανική κυβέρνηση στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Νωρίτερα, την Πέμπτη, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ο Χάφταρ φέρεται να αποδέχθηκε τη συμφωνία για την εκεχειρία, ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διάσκεψη για τη Λιβύη.

«Είναι ένα καλό μήνυμα που δηλώνει πρόθυμος να διατηρήσει την εκεχειρία», επεσήμανε από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Στη διάσκεψη της Λιβύης πρέπει πάνω απ’ όλα να δούμε ότι το εμπάργκο όπλων εφαρμόζεται ξανά, το οποίο έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, όμως δυστυχώς δεν τηρείται», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment