PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Στην Αθήνα η ιέρεια της ροκ Patti Smith


Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός και ποιήτρια Patti Smith, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της ροκ, επιστρέφει στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στο Piraeus Academy (Πειραιώς 117, Αθήνα), το Σάββατο 25 Ιουνίου, όπου και θα ερμηνεύσει με το συγκρότημά της ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, «Horses», μαζί με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια.

Το φθινόπωρο του 1975, η Patti Smith μαζί με το συγκρότημά της μπήκαν στα Electric Lady Studios, για να ηχογραφήσουν έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής, σημείο αναφοράς για δεκάδες μουσικούς του τότε και του σήμερα, το «Horses». «Θα είναι μια αληθινή γιορτή. Μια περήφανη επέτειος» δήλωσε η Smith, όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει και πάλι στην περιοδεία της ολόκληρο το ντεμπούτο άλμπουμ της.

O Lenny Kay και ο Jay Dee Daugherty, αυθεντικά μέλη του πρώτου της γκρουπ, θα τη συνοδεύσουν σε έναν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ευρώπη, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται και αυτή στη χώρα μας.

«Για μένα, το πανκ ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Η ελευθερία». Αυτό είχε δηλώσει η Patti Smith, όσο ο κόσμος αγκάλιαζε τη μουσική της και τα «Gloria» και «Free money» γνώριζαν πρωτοφανή επιτυχία.

Η δισκογραφία της, φυσικά, δεν σταμάτησε εκεί. Ακολούθησαν σπουδαίοι δίσκοι στην καριέρα της («Radio Ethiopia», «Easter»), αποδεικνύοντας πως ένα αστέρι της ροκ είχε γεννηθεί. Αντισυμβατική, δυναμική, ποιήτρια και μουσικός, γεμάτη ενέργεια, άφηνε άναυδους κοινό και κριτικούς στις συναυλίες της, κατάφερε να γίνει συνώνυμο της έννοιας του καλλιτέχνη που τολμά, οραματίζεται, αντιστέκεται, μα, πάνω από όλα, γεννά τέχνη.

«Ένας καλλιτέχνης φορά το έργο του στη θέση των πληγών του» είχε δηλώσει, ενώ οι μουσικόφιλοι – και όχι μόνο – βρήκαν στους ήχους του «People have the power» έναν μοναδικό και αξεπέραστο ύμνο αντίστασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας κάνουν να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Τα εισιτήρια γενικής εισόδου, στην πρώτη φάση της προπώλησης, κοστίζουν 28 ευρώ. Στη δεύτερη φάση της προπώλησης, κοστίζουν 30 ευρώ και, στην τελευταία φάση της προπώλησης, 32 ευρώ. Τα VIP εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εξώστη κοστίζουν 60 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), ενώ η προπώληση αρχίζει την Πέμπτη 21 Απριλίου.

Σημεία προπώλησης
Αθήνα – Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366,
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, όλο το 24άωρο: ticketpro.gr και tickethouse.gr.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης

Peristeri News

Πέθανε η ηθοποιός Τέτη Σχοινάκη

Peristeri News

Περιστέρι: Συναυλία αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση από το ΚΚΕ

Peristeri News

Leave a Comment