PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΣτΕ: Συνταγματικές οι διαδικασίες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων


Με οκτώ αποφάσεις που δημοσίευσε σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης αποφοίτων Γ΄ τάξης του Λυκείου που στρέφονταν κατά των πανελλαδικών εξετάσεων (2020-2021) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (παλαιό και νέο σύστημα).

Ειδικότερα, οι προσφεύγοντες, μεταξύ των άλλων, ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ αμφισβητούσαν και τη συνταγματικότητα εισαγωγικών εξετάσεων με το παλαιό και νέο σύστημα κ.λπ.

Οι υποψήφιοι φοιτητές υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στα άρθρα 4, 5 και 16 του Συντάγματος και κατά συνέπεια παράνομες. Παράλληλα, ανέφεραν ότι είναι αντίθετες στη συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς ανατρέπουν την κατανομή θέσεων, μεταξύ των υποψηφίων του παλαιού και του νέου συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων.

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με οκτώ αποφάσεις της (2770-2778/2020) απέρριψε όλες αυτές τις αιτήσεις ακύρωσης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment