PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στα 54 ξεκινάει η τρίτη ηλικία για τη νέα γενιά!


Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η νέα γενιά (οι ηλικίες κάτω των 25 ετών) πιστεύει ότι η τρίτη ηλικία αρχίζει στα… 54 χρόνια και ότι η νιότη τελειώνει μόλις κλείσουμε τα 32 μας χρόνια.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η νέα γενιά (οι ηλικίες κάτω των 25 ετών) πιστεύει ότι η τρίτη ηλικία αρχίζει στα… 54 χρόνια και ότι η νιότη τελειώνει μόλις κλείσουμε τα 32 μας χρόνια.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, εξάλλου, ο κόσμος στη Βρετανία πιστεύει πως η νιότη τελειώνει στα 41 και η τρίτη ηλικία αρχίζει στα 59, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το βρετανικό Υπουργείο Εργασίας & Συντάξεων.

Αντιθέτως , οι μόνοι που θεωρούν ότι η νιότη κρατάει πολύ είναι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι θεωρούν τα 52 χρόνια ως τέλος της νιότης και τα 68 ως έναρξη της τρίτης ηλικίας.

Ο βρετανός υπουργός Συντάξεων Στηβ Ουέμπ, δήλωσε πως οι στατιστικές αυτές αντανακλούν την αρνητική στάση που έχουμε απέναντι στη γήρανση – μία στάση που δεν δικαιολογείται από την αδιάκοπη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και την πρόοδο της επιστήμης, που επιτρέπει σε ολοένα περισσότερους ανθρώπους να γερνούν με απαράμιλλη χάρη.

«Οι άνθρωποι σήμερα ζουν περισσότερο, εργάζονται περισσότερο και συμβάλλουν επί περισσότερα χρόνια στην κοινωνική και οικονομική ζωή», είπε.

«Οι αντιλήψεις μας για το γήρας πρέπει να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα της αυξανόμενης μακροζωίας μας και όχι να μένουν προσκολλημένες στο παρελθόν».

Επιπλέον η δημοσκόπηση έδειξε, πως ο ένας στους επτά συμμετέχοντες, θεωρεί «εντελώς απαράδεκτο» να έχουν ως μάνατζερ ή προϊστάμενο έναν 70χρονο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως, οι αντιλήψεις αυτές είναι αρνητικές γιατί υποδηλώνουν πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment