PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στα 102,6 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία


Φόρους ύψους 745 εκατ. ευρώ έγραψαν στα τεφτέρια της Εφορίας, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τον Αύγουστο, έναν μήνα ο οποίος δεν είναι φορτωμένος με φορολογικές υποχρεώσεις.

Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Αυγούστου, οι φόροι που έχουν μείνει απλήρωτοι ανέρχονται σε 5,652 δις. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των φρέσκων ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 6,418 δις. ευρώ.

Παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο στα 102,644 δις. ευρώ καθώς φούσκωσαν κατά 944 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο. Περίπου το 15% των συνολικών οφειλών έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Οσο αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πατάει το γκάζι των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και δεσμεύσεων σε περιουσιακά στοιχεία οφειλετών. Μέσα από το μπαράζ των κατασχέσεων και των ρυθμίσεων που τρέχουν έχουν εισπραχθεί στο 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 3,5 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη εκ των οποίων 2,229 δις. ευρώ είναι από παλιές οφειλές και 1,273 δις. ευρώ από φρέσκα χρέη.

Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί κατασχέσεις διαμορφώθηκε τον Αύγουστο σε 1.143.356 έναντι 1.143.308 που ήταν τον Ιούλιο. Με άλλα λόγια τον Αύγουστο η φορολογική διοίκηση ουσιαστικά άφησε ανενόχλητους τους οφειλέτες και δεν τους πίεσε με νέες κατασχέσεις.

Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ανήλθαν τον Αύγουστο σε 3.801.967, από 3.933.628 που ήταν τον Ιούλιο, δηλαδή μειώθηκαν κατά 131.661 άτομα. Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ενώ πολλοί που δεν είχαν πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος στο τέλος Ιουλίου, φρόντισαν να την εξοφλήσουν τον Αύγουστο, μετά τις διακοπές τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment