PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στα ύψη η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών


Ανοδικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2019, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,3% και φθάνοντας τους 1,64 εκατ. επιβάτες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του “Ελ. Βενιζέλος”, οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 10,9%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση (-6,7%), λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χειμερινή περίοδο.

Συνολικά για το έτος 2019, διακινήθηκαν 25,57 εκατ. επιβάτες από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος και κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης, ξεπερνώντας κατά 1,4 εκατομμύρια επιβάτες (+6%) την κίνηση του 2018.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη σημαντική άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+1,4 εκατ. ή +8,6%), ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν στα επίπεδα του 2018 (+0,3%).

Σε ότι αφορά τις πτήσεις κατά τη διάρκεια του έτους 2019 έφθασαν τις 225.628 (+3,9%), καταγράφοντας την καλύτερη ιστορική επίδοση του αεροδρομίου από πλευράς αριθμού πτήσεων. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού σημείωσαν υγιή άνοδο της τάξης του 4,1% και 3,8% αντίστοιχα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment