PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στα όρια τους οι καταστηματάρχες στο Περιστέρι – Προχωράνε σε αίτημα μείωσης δημοτικών τελών


Τα συνεχή lockdown που στην ουσία έχουν πλήξει τα καταστήματα στο Περιστέρι έχουν οδηγήσει τους ιδιοκτήτες τους στο απροχώρητο.

Δεν είναι λίγοι οι έμποροι της πόλης που αναφέρουν πως δεν βρίσκουν πουθενά το δίκιο τους ενώ από πουθενά δεν υπάρχει και κάποια χείρα βοηθείας προς το μέρος τους.

Χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για προσπάθεια εξαφάνισης αρκετών τομέων της επιχειρηματικότητας με αφορμή τον κορωνοϊό και τις απαγορεύσεις που έχει επιφέρει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση όντας κλειστοί για πάρα πολλούς μήνες.

Για το λόγο αυτό και αφού δεν υπάρχει κάποιος στο Περιστέρι που να μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους καταστηματάρχες και όχι με ανακοινώσεις και υποσχέσεις, οι ίδιοι αναλαμβάνουν δράση με ενέργειες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PeristeriNews.gr από καταστηματάρχες του εμπορίου και της εστίασης, τις επόμενες μέρες θα γίνει αίτημα προς τον Δήμαρχο Περιστερίου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών προκειμένου να υπάρξει μείωση στα δημοτικά τέλη.

Μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν οι καταστηματάρχες έχουν απευθυνθεί για τη νομική υποστήριξη του ζητήματος στην Περιστεριώτισσα νομικό, Ουρανία Σαγιάκου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και την κατάσταση που βρίσκονται, ενώ ασχολείται σχετικά με το θέμα και με άλλους δήμους.

Βάσει της εικόνας που έχει δοθεί από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων γίνεται λόγος για χρέωση δημοτικών τελών όμοια με αυτά της προ Covid εποχής ενώ σε αντίθεση με άλλους Δήμους της Αττικής το Περιστέρι έχει μείνει πολύ πίσω σε δράσεις όσον αφορά τη στήριξη του εμπορικού κόσμου.

Κλείνοντας την αγανακτισμένη αναφορά τους οι έμποροι δηλώνουν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των μαγαζιών θα αναγκαστεί να κλείσει μη καταφέρνοντας να επανέλθει στην αγορά μετά το lockdown.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment