PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στα χέρια αντικυβερνητικών ομάδων η πόλη Αριά της Συρίας


Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο ηθικό των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ που έχουν ορκιστεί να νικήσουν τους σουνίτες μαχητές.

Την πόλη Αριά, την τελευταία που βρισκόταν υπό κυβερνητικό έλεγχο στο κυβερνείο του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, κατέλαβε ένας συνασπισμός αντικυβερνητικών ομάδων με την ονομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης.

Το μεγαλύτερο τμήμα του συνασπισμού αποτελείται από το συριακό τμήμα της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Νούσρα. Ο συνασπισμός είπε ότι είχε καταλάβει αρκετά σημεία ελέγχου που υπερασπίζονταν την πόλη, ενώ ο συριακός στρατός είπε ότι συνέχιζε τις σφοδρές μάχες με δυνάμεις της Νούσρα που είχαν καταφέρει να μπουν στη πόλη Αριά για να ανακοινώσει λίγο αργότερα ότι αποσύρεται από την περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στο ηθικό των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ που έχουν ορκιστεί να νικήσουν τους σουνίτες μαχητές οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, το Κάταρ και την Τουρκια για να ρίξουν τον Σύρο πρόεδρο.

Η Αριά, που κάποτε είχε 80.000 κατοίκους, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στην κύρια αρτηρία εφοδιασμού του στρατού που ενώνει τις περιοχές Ιντλίμπ και Λατάκεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment