PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στα μέσα Δεκεμβρίου το πόρισμα για τα δάνεια σε ΜΜΕ – κόμματα


Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια προς μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαρτύρων και επομένως, στα μέσα του επόμενου μήνα θα είναι έτοιμο το πόρισμα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει «ένας βαθμός συναίνεσης» μεταξύ των κομμάτων, καθώς υπάρχουν «μερικές περιπτώσεις που δεν αφήνουν περιθώρια στρεψοδικίας».

Ο κ. Μπαλωμενάκης, ο οποίος αντικατέστησε τον Σωκράτη Φάμελο στην προεδρία της Επιτροπής, σχολίασε ότι μέχρι πρότινος, υπήρχε μία αίσθηση παντοδυναμίας και αιωνιότητας, η οποία χαρακτήριζε τα κόμματα εξουσίας και τα μέσα ενημέρωσης. Αποτέλεσμα αυτής της αίσθησης, συνέχισε, είναι 1,5 δισ. ευρώ να παραμένουν απλήρωτα.

Καταλήγοντας, απέφυγε να προκαταλάβει το πόρισμα και να εκφράσει εκτιμήσεις, διευκρινίζοντας ότι πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές, ευθύνες θα συναχθούν, αφού πρώτα αξιολογηθούν οι 20.000 σελίδες πρακτικών, μαζί με τα 60.000 συνοδευτικά έγγραφα που διαθέτει η Επιτροπή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment