PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στα «λευκά» πολλές περιοχές της χώρας


Στα λευκά έχουν αρχίσει να ντύνονται πολλές περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και ημιορεινές, αφού από νωρίς το πρωί πέφτουν νιφάδες χιονιού, οι οποίες δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Από τις 7 το πρωί χιονίζει μέσα στην πόλη της Λάρισας. Το κρύο είναι έντονο και το θερμόμετρο δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο είναι το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές του νομού.

Οι αρμόδιες αρχές είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι, καθώς σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Παπαδημόπουλο, έχει δοθεί εντολή σε μηχανήματα με αλάτι να βρίσκονται στη περιοχή της Μελούνας, στις περιοχές Καλλιπέυκη, Αμπελάκια αλλά και στη Ραψάνη και την Σπηλιά.

Στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας χιονίζει επίσης από τις πρωινές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.

Συνολικά 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας αλάτι. Μέχρι τώρα το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι ανοικτό, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στο καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού δεν παρουσιάζονται προβλήματα.

Με χιονοπτώσεις ξημέρωσε και στη Στερεά Ελλάδα. Από νωρίς το πρωί χιονίζει ακόμη και μέσα στη Λαμία, ενώ πιο έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση στην κυκλοφορία, ούτε και στον δρόμο Λαμίας – Άμφισσας. Χωρίς προβλήματα η κίνηση στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Χιόνια πέφτουν και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Το σύνολο των εκχιονιστικών των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μετά το μεσημέρι.

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Και εκεί μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment