PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στα λευκά διάφορες περιοχές της χώρας


Μέσα σε μια μόλις ημέρα, έχει αλλάξει το σκηνικό του καιρού με διάφορες περιοχές της χώρας να έχουν ντυθεί στα λευκά σημαίνοντας κι επισήμως την έναρξη του χειμώνα.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Ναυπακτία και Ευρυτανία με την θερμοκρασία στην περιοχή να αγγίζει του 14 βαθμούς Κελσίου.

Τα πρώτα χιόνια σε Ναυπακτία κι Ευρυτανία

την περιοχή της Ναυπακτίας σήμερα πέφτει ασθενής βροχή και κατά τόπους χιονόνερο. Σύμφωνα με το nafpaktiapress.gr – το οποίο δημοσιευει και σχετικό βίντεο – στα ορεινά του νομού η θερμοκρασία έχει πέσει έως και 10 βαθμούς. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένονται και αύριο, με περισσότερες βροχές στα πεδινά.

Στα λευκά έχει ντυθεί και η διαδρομή Ράχη- Κρίκελλο.

Το έστρωσε στα ορεινά της Θεσσαλίας

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί της Παρασκευής τα ορεινά της Θεσσαλίας, το Περτούλι, τα Άγραφα και η Λίμνη Πλαστήρα, ο ¨Όλυμπος από την Καλλιπεύκη και πάνω και το Πήλιο στα Χάνια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα καθώς μηχανήματα των περιφερειακών ενοτήτων κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς. Η χιονόπτωση συνεχίζεται με αποτέλεσμα το χιόνι στο Περτούλι ναι εχει ξεπεράσει το μισό μετρο.

Στα ορεινά της Καλμπάκας και του Ασπροποταμου χιονίζει από την Παρασκευή τα ξημερώματα, ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευης χιονίζει και στο Λειβάδι Ελασσόνας

Χιονίζει στο Πήλιο

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Πήλιο, με το βουνό των Κενταύρων στις ψηλότερες περιοχές του να ντύνεται στα λευκά. Στα Χάνια του Πηλίου το ύψος του χιονιού αγγιζει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πεσει στους -3 βαθμούς, ενώ η χιονόπτωση που άρχισε μετά τα μεσάνυχτα, συνεχίζεται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, το χιόνι που πέφτει είναι πολύ πυκνότερο και το ύψος του ξεπερνά τα 15 εκατοστά, αλλά δεν είναι αρκετό για την λειτουργία του αθλητικού-χιονοδρομικού κέντρου.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του άξονα Βόλου-Ζαγοράς. Στον Βόλο και την περιφέρειά του βρέχει κατά διαστήματα, το κρύο είναι αισθητό και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά στην πόλη τους 13 βαθμούς.

Πυκνό χιόνι στον Παρνασσό

υκνό είναι το χιόνι που πέφτει και στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του για τους λάτρεις του σκι.

Αλυσίδες σε πολλά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας

Οι καιρικές συνθήκες επιβάλλουν την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε δρόμους της δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κατά τόπους αστυνομικών Διευθύνσεων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

Γρεβενά

• από το 23ο χλμ έως 54ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας,
• από το 23ο χλμ έως 45ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Βασιλίτσας και
• από το από το 23ο χλμ έως 45ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Περιβολίου

Καστορία

• από το 180 έως 280 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και
• από το 300 έως 430 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α-29 (Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής), καθώς και στο Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Φλώρινα

• από το 20ο έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και
• από το 15ο έως το 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στον νομό Ημαθίας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Βέροιας -Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας/3-5 Πηγαδίων, Νάουσας -Σελίου, Νάουσας -Ροδοχωρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Κλειστές ακτοπλοϊκές γραμμές

Χωρίς ακτοπλοϊκές γραμμές βρίσκονται Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο σήμερα.

Οι άνεμοι στην περιοχή φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που κάνει απαγορευτικό τον απόπλου από Ζακύνθο προς Κυλλήνη και Πόρο προς Κυλλήνη και αντίθετα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment