PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στα Ιεροσόλυμα για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός το Μ. Σάββατο η ελληνική αντιπροσωπεία


Το Μεγάλο Σάββατο στις 07.00 αναχωρεί με το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και εν συνεχεία θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα “Ελ.Βενιζέλος” στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.00 το απόγευμα και στο Διεθνή Αερολιμένα “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη στις 21.00.

Στο μεταξύ, μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα θα αναχωρήσουν αμέσως αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air προκειμένου να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως τις 22:20.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment