PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου οι μαθητές του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου


Χρήσιμα συμπεράσματα είχε την ευκαιρία να βγάλει ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης για το πώς βλέπουν σήμερα την πόλη τους οι μικροί μαθητές του Περιστερίου, που κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χρήσιμα συμπεράσματα είχε την ευκαιρία να βγάλει ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης για το πώς βλέπουν σήμερα την πόλη τους οι μικροί μαθητές του Περιστερίου, που κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Συγκεκριμένα, οι μαθητές της 6ης τάξης του 39ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, με τους δασκάλους και τον Διευθυντή Γιώργο Μπέλλο, επισκέφθηκαν στις 20 Μαΐου 2011 τον Δήμο Περιστερίου, προκειμένου να καταθέσουν την ενδιαφέρουσα πρόταση να ζωγραφίσουν εξωτερικά το σχολικό τους κτίριο.

Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θεόδωρος Αρβανίτης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Πρέκας, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για τη λειτουργία του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πόλης μας και πώς θα υλοποιηθεί η πρότασή τους.

Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν αιτήματα και να εκθέσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας προς τον Δήμαρχο Περιστερίου, όπως για ποδηλατοδρόμους, παιδικές χαρές, ατμοσφαιρική ρύπανση, ανακύκλωση, κ.λπ.

Ο κ. Παχατουρίδης απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές σημείωσε ότι «το καλύτερο Περιστέρι δεν είμαστε εμείς, αλλά είστε εσείς», όσον αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης, σημείωσε ότι έγινε πράξη το σύνθημα «περισσότερο πράσινο… παντού» με τις νέες καταπράσινες πλατείες και παιδικές χαρές, το «Πράσινο Σπίτι», τους νέους σταθμούς Μετρό, που σύντομα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στην πόλη.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις δράσεις για τον πολιτισμό με τη λειτουργία πολλών εργαστηρίων, αλλά και τη δημιουργία της σύγχρονης Βιβλιοθήκης και του Δημοτικού Πανεπιστημίου. Φυσικά, όπως τόνισε το έργο για την πόλη και την κοινωνία δεν σταματάει, συνεχίζεται με το ίδιο πάθος.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον κ. Παχατουρίδη και τους συνεργάτες του, γι’ αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν την πρότασή τους για το σχολείο.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να επισκεφθεί άμεσα το σχολείο τους, ενώ αποκάλυψε ότι στις προθέσεις του είναι από τη νέα σχολική χρονιά να εφαρμόσει και πάλι τις καθημερινές επισκέψεις στους μαθητές κατά τα διαλείμματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Leave a Comment