PeristeriNews.gr
Συνταγές

Σταφύλι, γλυκό κουταλιού


Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι είναι η ώρα του σταφυλιού. Ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού το σταφύλι, γίνεται πανεύκολα και θα το κρατήσετε σε βαζάκια.

Υλικά

2 κιλά σταφύλι (σουλτανίνα)
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
1 λεμόνι (χυμός)
200 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση

– Αφού πλύνουμε το σταφύλι και το στραγγίσουμε, το βάζουμε σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6′ – 7′.

– Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

– Έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1′.

Για να ετοιμάσουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα: αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνουμε για 10′ στους 200 μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment