PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέσα στην εβδομάδα


Πολύ υψηλές για την εποχή θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας στα κεντρικά και νότια τμήματα, ως αποτέλεσμα των θερμών αέριων μαζών πάνω από τη χώρα μας.

Αυξημένες αναμένεται να είναι επίσης οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα σήμερα, σύμφωνα με τα δεδομένα του μοντέλου πρόγνωσης συγκέντρωσης σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, από την Τρίτη 12/1 οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Τρίτη, ημέρα της μεταβολής, και μετά, με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έχει ως εξής:

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment