PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στάση εργασίας των τραυματιοφορέων αύριο και συγκέντρωση στο υπ. Υγείας


Στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και για τη μη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που στηρίζει την κινητοποίηση των τραυματιοφορέων, «οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο 2019 στα νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας 2.300».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον Φεβρουάριο του 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους. «Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Για τη σημερινή κατάσταση η ΠΟΕΔΗΝ επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνει λόγο για «εμπαιγμό στην αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων των τραυματιοφορέων» και προσθέτει ότι όχι μόνο δεν έκανε «προσλήψεις, αλλά για λόγους ψηφοθηρικούς μετέταξε 526 τραυματιοφορείς ως σχολικούς φύλακες στους δήμους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment