PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 5 Αυγούστου


Προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Αυγούστου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα προκήρυξε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

Προειδοποιητική στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Αυγούστου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα προκήρυξε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

Αίτημά της η κατάθεση στη Βουλή και η έναρξη διαβούλευσης επί του σχεδίου νόμου για την σύσταση Παρόχου Αεροναυτιλίας στην ΥΠΑ, ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας, σε εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.

Ειδικότερα, η Ένωση σημειώνει ότι η δημιουργία ανεξάρτητου φορέα παροχής υπηρεσιών Αεροναυτιλίας είναι ώριμο αίτημα του κλάδου και απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνιστά δε την απαραίτητη προϋπόθεση για τον διαχωρισμό των λειτουργιών της ΥΠΑ και μάλιστα τη στιγμή αυτή, που καταρτίζεται το σχέδιο σύμβασης για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε ιδιώτη επενδυτή.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές ενεάεριας κυκλοφορίας, δν δεν πραγματοποιηθεί η διοικητική αναδιάρθρωση της ΥΠΑ τώρα και δεν υπάρξει πρόνοια για τους εργαζόμενους και τη δομή της ΥΠΑ είναι ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης της Υπηρεσίας με συνέπειες όχι μόνον εργασιακές, αλλά και διοικητικές, οικονομικές, επιχειρησιακές και εθνικές.

Το σχήμα που προκρίνουν και προτείνανε είναι η δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παρόχου Αεροναυτιλίας, ως αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας.

Επισημαίνουν ακόμη πως «η διατήρηση της σημερινής δομής της ΥΠΑ απλώς αναπαράγει τις παθογένειες της Υπηρεσίας, δημιουργεί αδιαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών της Αεροναυτιλίας, σωρεύει υποχρεώσεις προς προμηθευτές, ακυρώνει κρίσιμες επενδύσεις, υποβαθμίζει διαδικασίες και συστήματα επιτήρησης της κυκλοφορίας και των επικοινωνιών και καλύπτει χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, που δεν δικαιολογούνται από τον χαρακτήρα των εσόδων Αεροναυτιλίας, ως ανταποδοτικών».

Σημειώνουν ακόμη ότι επειδή επίκειται η εκ νέου πιστοποίηση του Παρόχου Αεροναυτιλίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Πτήσεων, θα υπάρξει πρόβλημα, αν δεν επιλυθούν τα παραπάνω ζητήματα και κυρίως αν καθυστερήσει η αναδιάρθρωση και ο διαχωρισμός των υπηρεσιών της ΥΠΑ. Όπως επισημαίνουν, ο μη ορισμός και η πιστοποίηση του Παρόχου Αεροναυτιλίας δυνατόν να οδηγήσει και σε υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, με δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομία της χώρας.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, από πλευράς του υπουργείου Μεταφορών θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχίζοντας από τις 14 Αυγούστου, με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment