PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στάση εργασίας έως τις 8 π.μ. την Πρωτομαγιά στον ΗΣΑΠ


Mε στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 08:00 π.μ. συμμετέχει η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά, ζητώντας η μέρα αυτή να γίνει αφετηρία νέων αγώνων και ορόσημο ενωτικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Όπως σημειώνει, η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο αλλά και αφετηρία νέων αγώνων σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

«Όλα αυτά τα χρόνια βιώνουμε βαθιά ύφεση, τρομακτική ανεργία, βαθιά λιτότητα, υποτίμηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, κατάργηση του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας. Γνωρίζουμε την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, των μαζικών απολύσεων, της καταπάτησης κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και τις προσπάθειες διάλυσης του θεσμού των ελεύθερων διαπραγματεύσεων» προσθέτει.

Επισημαίνει ακόμη πως ιστορικά έχει αποδειχτεί και επιβεβαιώνεται και πάλι ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης υπάρχει μεγάλη έξαρση του ατομικισμού, της απογοήτευσης και της οργής, που οδηγούν σε ενίσχυση φασιστικών φαινομένων.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΗΣΑΠ, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα, τη μαζική δράση και τους ενωτικούς αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που επιβάλλουν οι τοκογλύφοι δανειστές και κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν απροκάλυπτα.

Καταλήγοντας τονίζει πως ο αγώνας ενάντια σε κάθε νέο μέτρο, που μειώνει το εισόδημα, καταργεί δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι το μοναδικό αισιόδοξο μήνυμα για όλη την κοινωνία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment