PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στάσεις εργασίας και απεργίες


Στάσεις εργασίας και απεργίες θα πραγματοποιήσουν και σήμερα οι εργαζομένοι.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Ακυρώνονται δρομολόγια του ΟΣΕ

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και σήμερα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

Επίσης καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον Άρειο Πάγο, όπου στη διευρυμένη Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Εκτός από τη στάση εργασίας της Πέμπτης, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν με συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και κορυφώνονται με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί, επίσης, τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, εναντίον των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Γιατροί και οι οδοντίατροι

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί των ασφαλιστικών Ταμείων.

Βασικό αίτημα των γιατρών είναι η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, για τις “Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας”. Το νομοσχέδιο, αναφέρουν οι γιατροί, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση τον τομέα της Υγείας και σε πλήρη εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο.

Δεκαπέντε χιλιάδες οδοντίατροι συμμετέχουν στην 24ωρη Πανιατρική απεργία, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της Οδοντιατρικής Κοινότητας, από οποιαδήποτε ενημέρωση στη σύνταξη του Σχεδίου Νόμου.

Κλειστά παραμένουν και τα φαρμακεία, με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. “Οι απεργίες θα συνεχιστούν και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment