PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σρι Λάνκα: Βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία με 156 οι νεκρούς


Στους 156 νεκρούς και οι τραυματίες να ξεπερνούν τους 400 είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε καταδίκασε απερίφραστα τις «θρασύδειλες επιθέσεις» όπως τις χαρακτήρισε ενώ κάλεσε όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς».

Ο πρωθυπουργός,συγκάλεσε μάλιστα έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας και ζήτησε επίσης να αποφευχθεί «η διασπορά ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και θεωριών».

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, όπως ανέφεραν υπεύθυνοι των νοσοκομειακών αρχών.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες. Στην πρωτεύουσα ήταν μία εκκλησία και τρία πολυτελή ξενοδοχεία.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος του ξενοδοχείου, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

Εκτός από την εκκλησία στο Νεγκόμπο, στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά. Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου ανακοίνωσε πως οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν ξεπερνούν τους 300.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Στη Σρι Λάνκα, με συνολικό πληθυσμό 21 εκατομμυρίων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment