PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σπ. Τζόκας: Τα δύσκολα φθινόπωρα για την πλημμυροπαθή Δυτική Αθήνα


Το PeristeriNews.gr λίγο πριν ξεκινήσει η Έκτακτη Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, υπό Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα και με αφορμή τη φονική πλημμύρα που έπληξε τη Δυτική Αττική, συνομίλησε με τον κ. Τζόκα για τα φλέγοντα θέματα-έργα που απασχολούν τη Δυτική Αθήνα και τους κατοίκους της.

της Χριστίνας Αντωνάτου

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανθρώπινα, ειλικρινά και χωρίς να κρύβει την πραγματικότητα, μας είπε:

Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια, όταν η παράταξη «Δύναμη Ζωής» ανέλαβε τη διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.  Τον δεύτερο κιόλας μήνα από την ανάληψη της διοίκησης, τον Οκτώβριο του 2014, πριν ακόμα τακτοποιήσουμε  τα πράγματα μας στο γραφείο, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα ισχυρότατο φαινόμενο νεροποντής που δημιούργησε εκτεταμένες ζημιές σε όλη την περιοχή και σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε ένα χρόνο μετά, την ίδια ακριβώς περίοδο, όταν προσπαθούσαμε να συγκεντρώσουμε μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Σήμερα μπαίνουμε στο τέταρτο φθινόπωρο της θητείας μας και έχουμε προχωρήσει αρκετά. Αυτά τα  χρόνια ήταν αναγκαία για να προχωρήσει ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός της Δυτικής Αθήνας και η υλοποίηση του. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς στη χώρα που ζούμε -με τις διοικητικές κωλυσιεργίες που είναι γνωστές σε κάθε πολίτη- δεν ήταν εφικτή η συντόμευση. Σωρεία αγκυλώσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών μας έφερναν διαρκώς πίσω.

Η απόφασή μας, όμως,  ήταν από την αρχή  σταθερή και δεδομένη: Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας αποτελεί προτεραιότητα, θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια και θα κατευθυνθούν σημαντικοί πόροι σε αυτήν. Δημοπρατήθηκαν έργα και μελέτες στην κατεύθυνση αυτή, όπως η ολική αντιπλημμυρική μελέτη για τη Δυτική Αθήνα και η μελέτη για τη συγκράτηση των νερών του Ποικίλου όρους, τα έργα στη Λεωφόρο Αθηνών, στον Κηφισσό, στη Λάμπρου Κατσώνη, στην Εσχατιά, στη Ζωοδόχο Πηγή, στη Γέφυρα Σαράφη κ.ο.κ

Το τέταρτο  φθινόπωρο που μας βρίσκει στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα είναι δυστυχώς ένα ακόμη φθινόπωρο φόβου, καθώς δεν έχουν αρθεί ακόμη οι αιτίες που συνετέλεσαν στις προηγούμενες καταστροφές. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας ότι δεν τους είπαμε ψέματα ούτε τους δώσαμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να κρατήσουμε. Τους ίδιους φόβους και αγωνίες έχουμε και εμείς, όταν γκριζάρει ο ουρανός. Δουλέψαμε, όμως, και δουλεύουμε με αποφασιστικότητα, αφοσίωση και μεθοδικότητα, κόντρα στις αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις, έτσι ώστε να θεραπεύσουμε το πρόβλημα σε βάθος και όχι να κάνουμε μπαλώματα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό  θα  είναι το τελευταίο φθινόπωρο φόβου, αλλά και το πρώτο φθινόπωρο ελπίδας, Ώστε τα φθινόπωρα από εδώ και μπρος η Δυτική Αθήνα να κοιμάται ήσυχη όταν βρέχει. Παλεύουμε να προσεγγίσουμε αυτόν τον στόχο και από αυτόν θα κριθούμε, κυρίως από τη συνείδηση μας. Συνεχίζουμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment